Boeken --> Andere schaaktechnische adviesboeken
Schaken met Jan Timman: De Macht van het Loperpaar
Boek
Titel: Schaken met Jan Timman: De Macht van het Loperpaar
Auteur: Timman Jan
Uitgever: New in Chess
Jaartal: 2003
Taal: Nederlands
Aantal pagina's:   142
Verkoopprijs:   € 17.95
Bestel hier online: Voeg toe in de winkelwagen
Commentaar:

Volgens een Indiaas gezegde is het schaakspel een zee waarin een mug kan drinken en een olifant kan baden. Veel schakers zouden daar graag aan toevoegen: ‘En in het middenspel kun je gemakkelijk vérdrinken!’ Anders dan de opening of het eindspel lijkt het middenspel weinig houvast te bieden wanneer je het gericht wil bestuderen.
De nieuwe reeks Schaken met Jan Timman wijst de geïnteresseerde schaker de weg in het fascinerende doolhof van het middenspel. Wat heb je bijvoorbeeld aan het veelgeprezen loperpaar als je niet weet hoe je dat voordeel moet vasthouden en uitbouwen.
In dit tweede deel behandelt Jan Timman het thema van het loperpaar. Uiteraard komt vooral de macht van het loperpaar aan de orde, maar Timman geeft ook voorbeelden uit zijn rijke schaakcarrière hoe, onder omstandigheden, het loperpaar in toom kan worden gehouden.
Met zijn heldere stijl en praktische aanpak treedt Timman in de voetsporen van zijn grote voorganger Max Euwe. De Macht van het Loperpaar is dan ook een boek waar niet alleen de enthousiaste beginner maar ook de gevorderde clubspeler veel plezier aan zal beleven en veel van zal leren.






webdesign by ICT4YOU.be © - Alle rechten voorbehouden
De Denksportkampioen.be